De nieuwste Samsung kopen of oude repararen?

De nieuwste toestellen zijn weer op de markt, dat betekend natuurlijk ook dat er weer ontwikkelingen zijn op het gebied van reparaties. Doordat elke telefoon kapot kan gaan is het natuurlijk zo dat reparateurs snel moeten ontwikkelen om de nieuwste toestellen ook weer goed te kunnen repareren.

Twee weken nadat de Samsung Galaxy S8 uit gekomen was, werden de eerste Samsung scherm reparaties al uitgevoerd. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de eigenaar van deze smartphone hier niet zo blij mee is. Wie heeft er nu zin om binnen twee weken van een nieuwe aankoop al met de kosten van een reparatie te komen. Over het algemeen was er een kapotte achterkant ontstaan of bijvoorbeeld een kapot scherm.

De Samsung Galaxy S8 bestaat eigenlijk uit één groot scherm. Een van de oorzaken die hieraan wordt verbonden is dat het toestel erg glad is en daardoor snel uit de hand glijdt. Helaas is het ook zo dat de achterkant eigenlijk bijna altijd kapot gaat tijdens de reparatie van een toestel en hierdoor ook vaak de achterkant in rekening wordt gebracht. Helaas is het ook niet zo dat er gemakkelijk glas vervangen kan worden, tijdens een Samsung reparatie is het namelijk zo dat er alleen glas gerapareerd kan worden door de hele unit te vervangen. Dit houdt in dat eigenlijk het frame, touchscreen en het scherm worden vervangen. Dat betekend natuurlijk dat hier redelijk wat kosten bij komen kijken.

Gelukkig duurt het vaak niet zo lang om het nieuwe toestel te laten repareren. Over het algemeen kun je er bij blijven, want de reparatie duurt vaak rond een half uurtje. Dit is natuurlijk perfect voor diegene die snel zijn Samsung weer in gebruik wil. Een voordeel van het repareren van de smartphone is natuurlijk ook dat vaak alle bestanden worden behouden. Dit is vooral voor mensen die smartphones voor zakelijk gebruik hebben erg handig. Ook krijg je vaak garantie erbij en zorgt dit ervoor dat latere schade weer een stuk minder kost. Ook is er natuurlijk een verschil in prijs voor het onderdeel dat gerepareerd wordt. Zo kost een camera vaak minder dan een heel scherm. Dit komt natuurlijk ook doordat het scherm een erg groot oppervlak heeft.

Voor veel mensen is het dus voordeliger om het oude toestel te laten repareren.