De voordelen van zakelijk VOIP doorschakelen naar mobiel

Zeker nu in deze barre tijden van het coronavirus zien we dat steeds meer organisaties kiezen voor thuiswerken. Maar thuiswerken is zo makkelijk nog niet. Er is op kantoor veel hardware en infrastructuur die je thuis mist. Gelukkig zijn er een aantal handige trucs en apps die je kunnen helpen om de telefonische bereikbaarheid van jouw bedrijf ook vanuit huis optimaal te houden. In dit artikelen bespreken we hoe.

Telefooncentrales zijn overbodig geworden

Vroeger hadden vrijwel alle grotere bedrijven een telefooncentrale in het bedrijf zelf. Vandaag de dag is dat eigenlijk een beetje oubollig. Het is nogal omvangrijk zo een telefooncentrale en breng veel rompslomp en onnodige kosten met zich mee. Tegenwoordig beweegt alles naar de cloud eigenlijk denk aan Dropbox, boekhoudprogramma’s draaien ook eigenlijk alleen nog maar vanuit de cloud en nu dus ook telefonie diensten. De VOIP aanbieder regelt alle onderhoud aan de telefonie infrastructuur die in de cloud staat zodat jij helemaal geen omkijken meer hebt.

Tip: https://www.belfabriek.be/artikelen/voip-centrale

Bij zo een dienst kun je gemakkelijk mooie telefoonnummers eenvoudig vastleggen. Denk bijv. aan de populaire 085 en 088 nummers. Alles is eenvoudig te beheren via een app op de smartphone. Je kunt gemakkelijk nieuwe teamleden inschakelen of juist uitschakelen wanneer het minder druk is.

Doorschakelen

Met betrekking tot het thuiswerken is het zo dat met een cloud VOIP dienst het ook uitermate makkelijk is om binnenkomende gesprekken door te schakelen naar wat voor toestel dan ook, of dit nu een tabel is of een iPhone. Zodoende kunnen jouw medewerkers gemakkelijk vanuit huis op hun mobiele telefoon binnenkomende gesprekken van klanten of klanten in spe aannemen en beantwoorden.

Uitgelicht: https://www.belfabriek.be/artikelen/hosted-voip

Het fijne is ook dat er functies bij dit soort pakketten zitten inbegrepen denk aan een wachtrij, een keuzemenu en call recording. Om al deze reden kiezen steeds meer ondernemers dus voor hosted VOIP in plaats van de ouderwetse telefooncentrale.